Dag 9 Van San Simeon naar Carpenteria

zondag 18 mei 


We zijn later vandaag en vertrekken rond 9.30 uur.  Een uurtje later zijn we in San Luis Obispo,  een leuk stadje met huizen in Mexicaanse en Spaanse stijl.  Wij komen voor de Mission aan Chorrostreet. Daar is een mis gaande en zitten jonge ‘bruidjes’ voor de kerk in het gras. In het café aan de nabij liggende kreek zitten musici. Na de kerkdienst blijkt er een soort processie te zijn van de Portugese parochies.  De muzikanten gaan voorop en de bruidjes volgen, evenals een Mariabeeld, gedragen door sterke mannen.







Leuk om eens van nabij te zien. We pikken rond 12.00 uur weer de 1/101 op en missen onderweg een afslag, waardoor we niet de 1 maar de 101 volgen. Niet erg, want zo komen we bij Los Alamos. Bezoeken daar het houten, oude Union Hotel. Sinds een jaar nieuwe eigenaren, die het vergane glorie hotel met liefde opknappen. We bekijken de kamers met prachtige oude bedden en spreien.  Een kamer met bad kost hier $165, inclusief ontbijt.


In het bijbehorende café praten we met de aardige eigenaren en eten een ijsje. Solvang slaan we over en we rijden naar Santa Barbara. Daar komen we deze zondagmiddag  in onze eerste file van deze vakantie terecht. Het weerhoudt ons ervan Santa Barbara in te gaan en stoppen rond 16.00 uur bij de camping op het State Park Carpeteria Beach, 9 km na Santa Barbara. Weer een prachtig gelegen camping met bergen aan de ene kant en de oceaan aan de andere. Er wordt ons verteld dat de hele kust publiek bezit is, dus nergens hoge hotels aan de kust en de mooiste stukken zijn State Parks, met dus vaak een camping. De Californiers, die we spreken zijn daar ook blij mee en trots op. Kamperen en vuurtje stoken hoort er op zo’n camping bij. Hele families stoken een ringfire en slaan aan het barbecuen. We wandelen door de Carpenteria hoofdstraat en gaan lekker eten bij een Mexicaan.

We hebben vandaag 172 mijl gereden.

Reacties

Populaire posts